به یک حسابدار موفق تبدیل شوید
به یک حسابدار موفق تبدیل شوید
برای اینکه بدانیم چگونه یک حسابدار موفق شویم اول باید بدانیم حسابداری چیست و حسابدار کیست ؟
حسابداری چیست ؟
حسابداری زبان اعداد و ارقام مالی است . این علم زبان تجارت است و زیر مجموعه رشته های مهندسی محسوب می شود . حسابداری سیستمی است که در آن داده ها و اطلاعات مالی به اسناد و فاکتورها تبدیل شده ، سپس گزارش های مالی برای استفاده کاربران ( حسابداران ، مدیران و ذینفعان مالی مجموعه ) تهیه می شود . این گزارش ها شامل صورت سود و زیان ، ترازنامه و صورت جریان وجوه نقد می باشد .
هنگام ثبت اسناد باید اصول و مفروضات حسابداری رعایت شود تا گزارشات قابل اطمینان باشند . اصول حسابداری شامل : ۱- اصل افشای کامل ۲- اصل بهای تمام شده ۳- اصل مقابله هزینه و درآمد ۵- روش شناسایی درآمد ، می باشند .
مفروضات حسابداری نیز به شرح زیر است :
- ۱- فرض تفکیک شخصیت
- ۲- فرض تداوم فعالیت
- ۳- فرض دوره مالی
- ۴- فرض تعهدی
- ۵- فرض واحد اندازه گیری
حسابدار کیست ؟
حال که با تعریف حسابداری آشنا شدیم می توانیم خیلی ساده بگوییم حسابداری شخصی است که امور حسابداری را انجام می دهد . وی از ارکان اصلی منابع انسانی هر مجموعه است . در واقع چه مجموعه شما بزرگ باشد چه کوچک باشد ، حسابدار جز نفرات اولی است که در مجموعه باید استخدام شود و تا لحظه آخرنیز به کار مشغول است .
کار اصلی حسابدار تهیه صورت های مالی و بررسی سوابق آنهاست . حسابدار موفق باید تسلط کامل بر قوانین حسابداری ، اصول حسابداری ، مفروضات حسابداری ، تهیه اسناد مالی و گزارش های حسابداری داشته باشد . همچنین باید اطلاعات کافی از حقوق تجارت و قوانین مالیاتی و قوانین بیمه داشته باشد . حسابدار با جمع آوری اطلاعات مالی مجموعه ، ثبت و تجزیه و تحلیل آنها اطلاعات کاربردی از رویدادهای مالی برای استفاده مدیران فراهم می کند . همچنین با بررسی داده ها و اطلاعات ، امنیت مالی و ورود و خروج وجه نقد را در مجموعه کنترل می نماید .
مشکلات حسابداران تازه کار
با توجه به اینکه شغل حسابداری جزوه ۱۰ شغل پر استرس دنیاست ، لذا حسابداران تازه کار باید تمام نکات منفی و مثبت این کار را خوب بررسی کرده و سپس برای انتخاب این شغل به عنوان حرفه آینده خود اقدام نمایند . ماهیت کار حسابداری به خودی خود کسل کننده و خسته کننده است . لذا حسابداران تازه کار به علت اینکه به امور حسابداری تسلط کافی ندارند ، خستگی بیشتری حس خواهند کرد .
آنها باید برای بدست آوردن پست حسابداری توانایی های خود را به صورت عملی و به خوبی به کارفرما و مدیران خود نشان دهند . لذا آگاهی آنها از آنچه به طور واقعی در محیط کار رخ می دهد در این امر موثر خواهد بود . همچنین آنها باید با مطالعه و کسب اطلاعات از حسابداران موفق به افزایش علم خود بپردازند تا از دیگر حسابداران تازه کار متمایز شوند . ساعات کار حسابداری معمولا طولانی تر از سایر پست های یک مجموعه است . پس حسابدار تازه کار باید با آگاهی کافی ، زمان لازم را برای کار خود اختصاص دهد .
ویژگی های حسابدار موفق
برای پیشرفت و موفقیت در هر شغلی باید نکات و ویژگی های افراد موفق در آن مشاغل را بدانیم . یک حسابدار تازه کار علاوه بر تجربه و اختصاص زمان کافی برای شغل خود باید با سایر همکاران خود نیز تعامل داشته باشد تا پیشرفت کند .
اما ویژگی های یک حسابدار موفق که وی را از سایر حسابداران متمایز می کند چیست ؟ در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم .
- ۱- اولین فاکتور برای موفقیت ، تحصیلات و دانش مرتبط با آن است . یک حسابدار موفق علاوه بر تحصیل دانشگاهی در رشته حسابداری ، می تواند در آموزشگاه ها نیز به کسب دانش کافی در علم حسابداری بپردازد . داشتن مدرک معتبر یکی از پارامترهای اصلی برای یک حسابدار است .
- ۲- حسابدار موفق باید به وظایف خود به طور کامل اشراف داشته باشد . از جمله وظایف ابتدایی هر حسابدار می توان به این موارد اشاره کرد : حسابداری هزینه ها ، دفاتر اداری حسابداری ، حسابداری حقوق و دستمزد ، حسابداری سود و زیان ، ثبت درآمد ها ، تهیه صورتهای مالی . اما این وظایفی که حسابدار ماهر در هر مجموعه به عهده دارد فراتر از این امور است و شامل : درک روابط مجموعه با سایر افراد و مجموعه ها ، درک عمیق صورت سود و زیان و گردش وجود نقد ، تحلیل عمیق و کاربردی از این گزارشات ، ارزیابی سیستم گزارش های مالی ، کنترل سایر حسابداران مجموعه ، کنترل صحت و درستی گزارشات و اطلاعات دریافتی ، می باشد .
- ۳- حسابدار موفق علاوه بر دانش تخصصی باید به ظاهر و رفتار خود نیز اهمیت دهد . ظاهر آراسته و چهره ای بشاش از عواملی است که حس مثبت به مدیر مجموعه القا می کند . حسابدار موفق و حرفه ای باید درستکاری ، صداقت ، خلاقیت و منظم بودن را سرلوحه کار خود قرار دهد . همچنین اعتماد به نفس کافی برای انجام امور و تاثیر گذاری را دارا باشد .
- ۴- هر فرد در شغل خود باید از الگوی کاری نسبت به هدف خود پیروی کند . برای یک حسابدار این ویژگی از اهمیت بیشتری برخوردار است . زیرا تنها با نظم و برنامه ریزی می توان به اصول و مفروضات حسابداری عمل کرد .
- ۵- رعایت اصل اخلاق حرفه ای : اخلاق حرفه ای شامل : رازداری ، امانت داری و مسئولیت پذیری است . حسابدار موفق می داند که اطلاعات هر مجموعه منحصراً باید در همان مجموعه بماند و تنها در اختیار افراد مجاز قرار گیرد . افشای اطلاعات حسابداری حتی نزد افراد غریبه نیز می تواند به این اصل خدشه وارد نماید . اطلاعات حسابداری باید همچون متاعی گرانبها نزد حسابدار محفوظ باشد .
- ۶- علم حسابداری نیز مانند سایر علوم با پیشرفت تکنولوژی دستخوش تغییر می شود . همچنین قوانین تجارت که با اصلاحاتی مواجه می شود نیز روی امور حسابداری تاثیر گذار است . حسابدار موفق با توجه به این دو نکته باید همیشه خود را با علم روز هماهنگ کند و اطلاعات خود را به اصطلاح آپدیت نماید.
- ۷- از آنجاییکه حسابداران موفق کلیه امور حسابداری را بر عهده دارند پس باید از نفوذ کلامی ، چه به صورت گفتاری چه به صورت نوشتاری ، برخوردار باشند تا در مکاتبات اداری و ارتباط گرفتن با مدیران و حسابداران شرکتهایی که با آنها همکاری دارند مانند سازمان های دولتی ( بیمه ، مالیات و … ) موفق عمل نمایند.
مهارت ها و نرم افزار های مورد نیاز حسابدار موفق
مهارت انجام امور اداری مانند بایگانی ، نامه نگاری اداری و … از جمله ابتدایی ترین مهارت های مورد نیاز یک حسابدار ماهر است . حسابدار موفق باید به کار با ویندوز آشنایی داشته باشد و با نرم افزارهایی نظیر ورد و اکسل بتواند به خوبی کار کند . اما کار با نرم افزارهای حسابداری که رکن اساسی کار هر حسابدار است ، مهمترین نرم افزاری است که حسابدار موفق باید بتواند از آن استفاده بهینه نماید . هر حسابدار باید با توجه به نیاز مجموعه و تسلط خود بر نرم افزار های حسابداری بهترین نرم افزار را در این زمینه برای مجموعه با همراهی مدیریت انتخاب نماید .
نرم افزار حسابداری پاد به کمک حسابداران آمده !!
نرم افزار حسابداری پاد در زمینه حسابداری برای هر صنف نرم افزار تخصصی را به بازار عرضه نموده است و حسابداران به راحتی می توانند از این نرم افزار حسابداری در حوزه کاری خود بهره ببرند . برای آشنایی با این نرم افزار می توانید به سایت نرم افزار حسابداری پاد مراجعه نموده و ویدئوهای مربوط به آن را در کانال آپارات پاد مشاهده نمایید .
خرده فروشی و آنچه درباره آن بدانید می توان گفت از روزی که بشر به این نتیجه رسید که باید برای تامین مایحتاج خود از محصولات دیگران استفاده کند و تبادلات صورت گرفت، خرید و فروش نیز به وجود آمد . در ابتدا مبادله کالا به کالا بود و رفته رفته با به وجود […]
شرکت ها و انواع آن تاسیس شرکت یکی از راه هایی است که افراد مختلف با تاسیس آن به اجرای امور اقتصادی و کسب درآمد می پردازند . اما اینکه شرکت آنها با چند نفر شکل بگیرد ، سرمایه گذاران چه کسانی باشند ، قرار است چه مدت فعالیت کند یا در چه حوزه […]
استهلاک دارایی ها و روش محاسبه آن یکی از مباحثی که برای برخی حسابداران چالش ایجاد می کند بحث استهلاک دارایی های ثابت در سازمان ، شرکت یا کارخانه می باشد . به علت تنوع در دارایی ها و تنوع در محاسبات انتخاب روش مناسب برای محاسبه استهلا باید با بررسی های دقیق صورت گیرد […]
بازاریابی در کسب و کار امروزه رقابت در بازار از مهمترین نکاتی است که مدیریت هر مجموعه به آن توجه می کند . هر شرکت ، کارخانه و مجموعه ای که می خواهد به موفقیت برسد می تواند با کمک اصول بازاریابی و جذب مشتری به این هدف دست یابد . بازاریابی از مراحل […]
ترازنامه و کاربرد آن در حسابداری همانطور که در تعریف حسابداری آمده است هدف از حسابداری ، ارائه اطلاعات مالی به اشخاص تصمیم گیرنده داخل و خارج از سازمان می باشد تا بتوانند با توجه به این اطلاعات مالی تصمیم گیری های خود را انجام دهند. مثلاً اگر یک مجموعه بخواهد وام و یا تسهیلاتی […]
آموزش بستن حساب ها در حسابداری به صورت کلی عملیات حسابداری در دو دوره زمانی انجام می شود که این دو دوره شامل طول دوره مالی و پایان دوره مالی می باشد. حال این سوال پیش می آید که دوره مالی چیست ؟ جهت تعیین و ضعیت سود یا زیان هر واحد تجاری مدت فعالیت […]
فروشگاه اینترنتی (وبسایت فروشگاهی) پاد با قابلیت یکپارچگی کامل با نرم افزار حسابداری پاد ، برای بیشتر اصناف و مشاغل مناسب می باشد. در واقع امروزه صاحبان کسب و کار علاوه بر سیستم مدیریت مالی به سیستم فروش محیطی و مجازی جهت افزایش سود و حذف واسطه نیازمند هستند تا علاوه بر بهبود امتیاز فروشگاه […]
نرم افزار ویندوزی و اندرویدی: گروه نرم افزار حسابداری پاد با تلاش فراوان توسط واحد تحقیق و توسعه و همچنین نیاز سنجی بازار حسابداری اقدام به تولید و ارائه سیستم های مالی خود نموده است که در نسخه های مختلف با امکانات متعدد ، طبق آخرین استاندارد های حسابداری طراحی شده اند. در این راستا […]